Bitcoin koers weer wat hersteld, is het dan eindelijk zover?

Bitcoin koers

Beleggers in de bitcoin kregen in het weekend van 2 juli 2018 weer wat vertrouwen. Alhoewel vlak voor het weekend de Bitcoin koers door de 6.000 USD (€ 5.150,- euro) grens zakte, herstelde de bitcoin koers zich na het weekend weer met zo’n 10% – 15% en trok alle andere alt-coins mee naar boven. Speculaties op de bitcoin koers en de daarop volgende voorspellingen lopen erg uiteen, de ene voorspelt een waarde van 50.000 USD aan het eind van het jaar, terwijl de andere analist ons probeert te waarschuwen voor een nog hardere crash.

Hoe dan ook Bitcoin staat anno juli 2018 bijna 3x zo hoog t.o.v. juli 2017 en een snelle Google opdracht op “bitcoin juli 2017” leert ons dat rond die tijd precies de zelfde paniekerige nieuwsberichten ten tonele verschenen. Vorig jaar rond deze tijd crashte bitcoin namelijk naar bijna 2.000 dollar.

Wat we nu simpelweg nodig hebben is groot institutioneel kapitaal wat in de markt moet komen. Echter, dat kapitaal kan alleen maar van grote (stock) beleggingsfondsen- en instellingen komen en die zitten te wachten op positieve regulatie vanuit overheden. Vooral vanuit de VS / SEC in bijvoorbeeld de goedkeuring van bitcoin ETF producten. Of het geld moet komen vanuit de massa zoals eind vorig jaar. Whales zullen dit wellicht proberen te triggeren door via manipulatie de koers lichtelijk te laten stijgen en daarmee er op hopen dat de massa mee gaat doen. Immers, er zijn veel mensen die vorig jaar geld verloren hebben en/of mensen die nog steeds het gevoel hebben de boot gemist te hebben: FOMO. T.o.v. van december 2017 is de marketcap met zo’n 600 miljard gedaald.

Wij van Bitcoin calculator geloven in ieder geval dat Bitcoin nog steeds here to stay is en houden alles nauwlettend voor je in de gaten! Ondertussen zijn wij ook bezig met de ontwikkelingen rondom blockchain technologie via ons bedrijf getAcryp.

Bekijk hieronder de live bitcoin koers:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *