Cryptocurrency exchange CleverCoin, de 1e nederlandse met iDeal.

Cryptocurrency exchange Clevercoin, de 1e!

In 2013 startten 2 crypto early adaptors Christian De Kok en Karsten Nilsen de eerste cryptocurrency exchange van Nederland. Bitcoin kopen met iDeal en Bankcontact was voorheen niet mogelijk, dus lanceerden ze vanuit hun standplaats Eindhoven de cryptocurrency exchange CleverCoin.

Zoals vaak het geval is met innovatieve startups kregen ze last van de wet van de remmende voorsprong en werd de handel in bitcoin via deze cryptocurrency exchange stilgelegd door een fraude case met een Duitse klant. De betaalprovider Lemon Way, die de voorwaarden vervolgens veranderde nam maatregelen en gebruikers van de cryptocurrency exchange moesten ineens voldoen aan strengere verificatie-eisen, zoals inzage van loonstroken, identiteitsbewijzen, bewijs van naw etc. De CleverCoin cryptocurrency exchange software was hier niet op voorbereid en naast dat dit natuurlijk niet gebruikersvriendelijk is, is het ook erg lastig om je IT infrastructuur er snel op aan te passen. Helemaal als het om bitcoin en andere cryptocurrency gaat.

Dan ga je toch op zoek naar een andere payment provider? Dat deden de heren ook, echter is dat makkelijker gezegd dan gedaan, want vele banken, financiële instellingen en Nederlandse ideal aanbieders, zijn tot op de dag van vandaag erg voorzichtig met cryptocurrency als bitcoin en andere alt coins. Het is immers moeilijk te herleiden waar geld vandaan komt. Uiteindelijk werd er een oplossing gevonden bij de Amerikaanse cryptocurrency exchange Kraken, wat op overname pad was. Kraken heeft in Europa een samenwerking heeft met de Duits Fidor Bank, deze wordt gereguleerd door BaFin, de Duitse AFM. Deze oplossing resulteerde uiteindelijk in een overname, waarmee alle 20.000 klanten van CleverCoin (en hun bitcoins) ineens geholpen waren. Het is niet bekend wat Kraken heeft neergelegd voor CleverCoin.

Inmiddels zijn de beide heren verder gegaan met hun IT bedrijf CleverIT, maar blijven altijd nog geïnteresseerd in cryptocurrency.

Naast dat de Amerikaanse cryptocurrency exchange Kraken, de Nederlandse cryptocurrency exchange CleverCoin overnam, namen ze ook de cryptocurrency exchanges Coinsetter en Cavirtex over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *