Welke crypto gaat stijgen op Bitvavo?

Als investeerder in crypto wil je maar één ding weten. Welke crypto gaat stijgen? En specifieker, welke crypto gaat stijgen in 2024? We hebben de beste crypto van 2024 voor je onder de loep genomen en een analyse gemaakt. 

Ontdek hier welke crypto gaat stijgen op Bitvavo, wat veelbelovende crypto op Bitvavo zijn en wat de cryptomunten toekomst voor ons in petto heeft. Daarnaast beantwoorden we de meest gestelde vragen over welke crypto gaat stijgen Bitvavo.

Top 7 veelbelovende crypto op Bitvavo

In 2009 werd de eerste Bitcoin gemined. Het concept cryptovaluta werd direct wereldnieuws. Toch was men gematigd enthousiast en er waren aardig wat bedenkingen. Maar in de afgelopen jaren is gebleken dat Bitcoin nergens heen gaat. Sterker nog, er zijn momenteel honderden cryptomunten waar je in kunt investeren. 

Bitcoin was in eerste instantie nog niet zoveel waard. We kennen allemaal het verhaal van de computerprogrammeur die voor het eerst pizza’s afrekende met Bitcoin. Hij betaalde voor twee pizza’s 10.000 Bitcoin. Dat kwam toen neer op ongeveer € 40. Vandaag de dag is 10.000 BTC ongeveer € 42 miljoen waard. 

Het is dan ook duidelijk dat de prijzen flink gestegen zijn. Niet alleen van Bitcoin, maar ook van de vele andere cryptomunten op de markt. Je hebt keuze uit zoveel cryptomunten dat het moeilijk is om te kiezen. Want welke coin gaat stijgen? En wat is nieuwe crypto op Bitvavo die interessant is. Een overzicht van de top 7 beste crypto van 2024. 

  • Bitcoin (BTC)
  • Ethereum (ETH)
  • Solana (SOL)
  • Cardano (ADA)
  • Dogecoin (DOGE)
  • Tether (USDT)
  • Shiba Inu (SHIB)

Crypto kopen? De 3 beste exchanges:

Nederlands crypto platform dat zeer gebruiksvriendelijk is. Direct geld storten met iDEAL mogelijk.

bitvavo

Finst is een Nederlands crypto-platform met veilige handel en een gebruiksvriendelijke interface.

Nederlandse crypto exchange. Meer dan 100+ crypto’s om te handelen. Zeer gunstige stakingspercentages.

coinmerce

1. Bitcoin (BTC)

BTC

Als je wil weten welke crypto gaat stijgen op Bitvavo dan komen we vanzelfsprekend uit op Bitcoin. De koers van Bitcoin heeft al een tijdje een stijgende lijn ingezet. De digitale valuta sloot 2023 zeer gunstig af, maar 2024 belooft helemaal een topjaar te worden. 

  • Huidige koers: € 42.100
  • Verwachting 2024: € 100.000
  • Verwachting 2030: € 310.000

Er zijn twee belangrijke redenen dat de verwachting voor Bitcoin zo gunstig is. Enerzijds de aanstaande halving en anderzijds de kans dat ETF Bitcoin wordt goedgekeurd. 

Om de zoveel tijd vindt er een halvering plaats van de beloning die Bitcoin miners ontvangen. Voor Bitcoin mining ontvang je nu ongeveer 6 BTC. Omdat er maar een beperkt aantal Bitcoin te minen is, vind om de zoveel tijd een halvering van de beloning plaats. De verwachting is dat dit in april 2024 gaat gebeuren. Ondanks dat de beloning voor miners omlaag gaat, heeft een halving historisch gezien positief effect op de waarde van BTC.

Bitcoin heeft daarnaast een aanvraag gedaan voor een exchange-traded fund (ETF) op de beurs in de Verenigde Staten. Mocht deze ETF goedgekeurd worden dan is dat een historische stap voor Bitcoin en voor crypto in het algemeen. Handelaren kunnen dankzij ETF wel inzetten op Bitcoin, maar zonder daadwerkelijk de crypto te bezitten. Bovendien hoef je ervoor niet naar de cryptobroker. Een ETF zet in op de waarde van Bitcoin. 

Handelaren die normaal gesproken alleen op de beurs handelen kunnen nu ook inzetten op crypto. Zonder de overstap naar de cryptomarkt te maken. De aanvraag moet overigens eerst nog goedgekeurd worden door de SEC. Dit is de Amerikaanse Securities and Exchange Comission. Maar als het gebeurt, zal dat zowel op Bitcoin als op andere cryptovaluta een flinke koersstijging kunnen betekenen.

2. Ethereum (ETH)

ETH

Ethereum is na Bitcoin een van de meest populaire crypto. Het is een platform dat het mogelijk maakt om applicaties gedecentraliseerd te maken. Vitalik Buterin heeft het bedrijf in 2014 opgericht en ETH in 2015 gelanceerd. In 2022 is Ethereum overgestapt van Proof-of-work naar Proof-of-Stake. Dit maakt het platform milieuvriendelijker en sneller. Als consument en handelaar in ETH merk je hier verder weinig van.

  • Huidige koers: € 2244
  • Verwachting 2024: € 4600
  • Verwachting 2030: € 7650

ETH is populair bij handelaren vanwege een aantal redenen. Momenteel zijn ze druk aan het investeren in gedecentraliseerde financiën (DeFi). ETH was hierin de aanvoerder. Daarnaast speelt Ethereum een belangrijke rol bij non-fungible tokens (NFT). Je kent ze vast nog wel de grappige en bijzondere afbeeldingen die als digitale valuta werden verkocht. 

Helaas was die aap met een banaan een jaar later weinig meer waard. Hoe kan het dan dat we voor ETH toch een koersstijging verwachten? Dat heeft te maken met de verwachting dat NFT een flinke comeback gaat maken. ETH is dan ook zeker een veelbelovende crypto voor 2024.

3. Solana (SOL)

De grootste stijger van 2023 was Solana. Deze cryptomunt wist in een jaar tijd 890% te stijgen. Dat lijkt op het eerste gezicht heel veelbelovend voor het komende jaar, maar is dat ook zo? 

  • Huidige koers: € 91,80
  • Verwachting 2024: € 190
  • Verwachting 2030: € 659

Toen Solana in 2020 werd gelanceerd stond de prijs op net iets meer dan € 1. Daar kwam al snel verandering in. Binnen een paar maanden was de koers verviervoudigd. Maar de echte klapper kwam in 2021. De prijs voor Solana steeg toen naar € 242. In 2022 daalde de koers weer, maar 2023 was weer een topjaar. 

De populariteit van deze coin is te danken aan een aantal zaken. Allereerst is het een van de snelste netwerken. Het platform kan maar liefst 700.000 transacties per seconde verwerken. Dit is een van de redenen dat Solana wordt gezien als een van de grootste concurrenten van Ethereum. Daar komt bij dat de transactiekosten op Solana veel lager zijn. Wil je weten welke altcoin gaat exploderen? Het kan wel eens gaan om Solana.

4. Cardano (ADA)

Cardano

Een van de meest veelbelovende crypto op Bitvavo is Cardano. Cardano werd opgericht in 2017 en is onder de naam ADA te vinden op de cryptomarkt. Het een is een zogenaamd proof-of-stake platform via de gedecentraliseerde blockchain. Cardano biedt onder andere smart contracts aan. Hiermee kunnen gedecentraliseerde apps ontwikkeld worden. 

  • Huidige koers: € 0,47
  • Verwachting 2024: € 1
  • Verwachting 2030: € 3,10

Bij Cardano zitten ze nooit stil. Ze hebben een duidelijke toekomstvisie en willen flink inzetten op verbeteringen en innovaties. Allereerst willen ze ervoor zorgen dat er nog meer transacties tegelijk kunnen plaatsvinden. Daarnaast zetten ze in op communicatie tussen verschillende blockchains. Iets waar veel vraag naar is. 

Sinds de lancering in 2017 stond ADA er direct goed voor. Bij de start was de koers ongeveer € 0,03. Een paar maanden later was de koers al opgeklommen naar € 1,15. De stijgende lijn bleef echter niet altijd doorzetten. In 2018 kelderde de waarde van ADA aanzienlijk. Het heeft een paar jaar geduurd voordat de waarde weer rechtgetrokken werd. Maar nu ziet de toekomst er gunstig uit.

5. Dogecoin (DOGE)

Dogecoin

Dogecoin was oorspronkelijk een memecoin. Oftewel een cryptomunt die het hele concept van crypto een beetje belachelijk maakte. De oprichters Billy Markus en Jackson Palmer zagen het vooral als grap. Ze hadden toen waarschijnlijk niet verwacht dat de munt zo groot zou worden. 

  • Huidige koers: € 0,072
  • Verwachting 2024: € 0,30
  • Verwachting 2030: € 0,98

Dogecoin is misschien wel een memecoin, maar de coin heeft meerdere functies. Je kunt er op goedkope wijze transacties mee uitvoeren. Die verlopen ook nog eens sneller dan bij andere cryptobedrijven. De eerste keer dat duidelijk werd dat Dogecoin een speler was om rekening mee te houden was in 2017. De koers steeg duizenden procenten. 

De koers daalde daarna weer, maar kreeg in 2021 een onverwachte boost. Elon Musk, de eigenaar van Tesla en Twitter is een absolute DOGE fan. Mede dankzij zijn tweets over de cryptomunt steeg de waarde aanzienlijk. Sindsdien zien we dat DOGE langzaam maar gestaag blijft stijgen. Dit belooft veel goed voor het komende jaar.

6. Tether (USDT)

Tether_USDT

Ben je op zoek naar een cryptocoin zonder al te veel koersschommelingen dan is Tether een goede optie. Het is geen nieuwe crypto op Bitvavo de munt is er al sinds 2014. De reden dat de koers redelijk stabiel blijft, heeft te maken met de koppeling aan de US-dollar. We noemen dit een stablecoin

  • Huidige koers: € 0,90
  • Verwachting 2024: € 1,20
  • Verwachting 2030: € 1,34

Stablecoins zijn bij veel investeerders en bedrijven populair. Je kunt namelijk gebruikmaken van gedecentraliseerde opslag en betalingen, maar ook profiteren van de valutakoers. Historisch gezien schommelt de koers van crypto sterk, maar dat is bij Tether niet het geval. Dat zorgt voor minder risico voor jou als investeerder. 

De verwachting is dat Tether een goed jaar tegemoet gaat. Ook deze coin kan mogelijk meeliften op de Bitcoin halving die dit jaar gaat plaatsvinden. Een ander pluspunt is dat USDT financieel zeer gezond is en de marktleider op het gebied van stablecoins. De stabiliteit maakt dit een van de meest veelbelovende crypto op Bitvavo.

7. Shiba Inu (SHIB)

Shiba Inu

Shiba Inu is een andere memecoin die min of meer als grap is ontwikkeld. Maar net als Dogecoin is deze cryptomunt uitgegroeid tot een coin waar je rekening mee moet houden. Welke coin gaat stijgen in 2024? Shiba Inu. De verwachting is momenteel dat de koers zeker 100% zal stijgen dit jaar. En dat terwijl het er niet zo lang geleden nog niet zo rooskleurig uitzag. 

  • Huidige koers: € 0,00000812
  • Verwachting 2024: € 0,00004
  • Verwachting 2030: € 0,00013

SHIB kwam in 2020 op de markt. Het leek de oprichters een leuk idee en ze hoopten mee te liften op het succes van Dogecoin. De prijs lag op dat moment op € 0,000000001009. Binnen een jaar tijd ging de waarde van Shiba Inu heel wat malen over de kop. Sindsdien is de koers behoorlijk wisselvallig geweest. Maar afgelopen jaar sloten ze goed af. 

Een van de redenen dat de coin dit jaar waarschijnlijk gaat stijgen heeft te maken met ontwikkelingen. Shiba Inu is van een simpele memecoin naar een volwaardige crypto-onderneming gegaan. Zo zijn ze nu verbonden aan andere coins zoals BONE en LEASH. Daarnaast is er een P2E game en NFTs aan gekoppeld.

Crypto kopen? De 3 beste exchanges:

Nederlands crypto platform dat zeer gebruiksvriendelijk is. Direct geld storten met iDEAL mogelijk.

bitvavo

Finst is een Nederlands crypto-platform met veilige handel en een gebruiksvriendelijke interface.

Nederlandse crypto exchange. Meer dan 100+ crypto’s om te handelen. Zeer gunstige stakingspercentages.

coinmerce

Conclusie: Welke crypto gaat stijgen op Bitvavo

In dit artikel hebben we een overzicht gegeven van de meest veelbelovende crypto op Bitvavo voor 2024. Dit zijn coins waarvan de voorspellingen zijn dat ze de komende periode zullen stijgen. 

Die voorspelling is gebaseerd op de koersen uit het verleden en de trends en ontwikkelingen voor komend jaar. Dat ziet er op veel vlakken namelijk heel rooskleurig uit. Houdt vooral de ontwikkelingen rondom Bitcoin in de gaten. De halving en de kans op Bitcoin ETF goedkeuring kunnen voor een flinke boost zorgen. 

Maar er zijn nog veel meer opties. Op Bitvavo kun je namelijk handelen in meer dan 200 cryptovaluta. Je mag Bitvavo’s nieuwe coins voor 2024 dan ook niet vergeten. Ook de nieuwe crypto van Bitvavo kan veelbelovend zijn. Een ding is zeker, cryptomunten hebben de toekomst.

Veelgestelde vragen - Welke crypto gaat stijgen op Bitvavo

Tot slot het antwoord op de vragen die door jullie het meeste gesteld zijn over welke crypto gaat stijgen op Bitvavo en wat de beste nieuwe coins op Bitvavo zijn voor 2024.

De meest veelbelovende crypto voor 2024 zijn Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Solana (SOL), Cardano (ADA), Dogecoin (DOGE), Tether (USDT) en Shiba Inu (SHIB). De verwachting is dat dit de beste crypto van 2024 wordt.

Wil je investeren in nieuwe crypto dan zit je bij Bitvavo op het juiste adres. Regelmatig zullen nieuwe cryptomunten worden toegevoegd. Bitvavos nieuwste coins van 2024 zijn Casper (CSPR), Celestia (TIA), Radiant Capital (RDNT) en Magic (MAGIC).

Wil je weten welke crypto gaat stijgen Bitvavo dan moet je zowel op de trends letten als naar de geschiedenis kijken. Onderzoek wat de koers de afgelopen tijd deed om te bepalen of een crypto stabiel is of juist volatiel. Houdt daarbij trends en ontwikkelingen in de gaten. Bij negatief nieuws zoals rechtszaken dalen de koersen vaak. En bij positief nieuws stijgen ze.

De nabije toekomst voor crypto ziet er zeer rooskleurig uit. Dat heeft onder andere te maken met een bredere acceptatie van crypto en de kans op meer regulering. Dat zal ook traditionele handelaren aantrekken en de koersen een boost geven. Niet alleen de bekende crypto heeft hier baat bij, maar ook de nieuwe cryptomunten.