Crypto staking

Crypto staken

Leer hoe u uw cryptocurrency kunt inzetten. Crypto staking is een van de eenvoudigste manieren om uw cryptocurrency holdings te vergroten en deel te nemen aan het netwerk zonder extra moeite te doen.

Als je cryptocurrency hebt, profiteer je hoogstwaarschijnlijk van de huidige bull run. U bent zich ervan bewust dat het een prachtig gevoel is om uw rijkdom te zien toenemen terwijl u bezig bent met uw dagelijkse activiteiten.

Realiseert u zich echter dat er wellicht andere methoden zijn om van die groei te profiteren? U verliest geld als u die geavanceerde strategieën niet gebruikt om uw vermogen te vergroten. Waarom zo gevend zijn?

Met behulp van deze instructie, zul je in staat zijn om een stap dichter bij de ontwikkeling van uw cryptocurrency te zetten. Het staat bekend als staking. En maak je geen zorgen, we zullen je niet belasten met het verdiepen in de technische details.

Wat is het staking van cryptocurrency?

Crypto hoe stakenCryptocurrency’s verschillen deels van fiatvaluta’s omdat ze worden bestuurd door de mensen die ze gebruiken. De duizenden nodes die het Bitcoin-netwerk vormen, moeten bijvoorbeeld samenwerken om het goed te laten functioneren, volgens een consensusprocedure die bekend staat als proof-of-work. Hierbij moeten de nodes rekenapparaten gebruiken om uitdagende uitdagingen op te lossen en nieuwe sets van aangevraagde transacties te valideren.

De PoW-techniek is echter energie-intensief en wordt vaak bekritiseerd als zijnde onhoudbaar. Daarom waren niet alle uitvinders van crypto erop voorbereid dat het zo zou blijven. Zij streefden naar de ontwikkeling van een groenere, duurzamere methode voor de verificatie van cryptografische transacties.

Als gevolg daarvan creëerden zij de code voor het Proof-of-Stake (PoS) protocol en de bijgewerkte Proof-of-Stake nominee versie (NPoS).

Het PoS-protocol mandateert dat blockchain nodes hun cryptocurrency inzetten (delegeren) in plaats van te eisen dat ze hoge rekenmachines gebruiken. De gezette som dient als bewijs dat de nodes die belast zijn met het bevestigen van de transacties eervol zullen presteren omdat hun geld op het spel staat.

Een PoS blockchain selecteert vaak willekeurig validators gebaseerd op de inzet die elk knooppunt heeft geplaatst om nieuwe sets van transacties te verifiëren. Het netwerk staat toe dat knooppunten met een hogere inzet meer waardevolle transacties autoriseren dan knooppunten met een lagere inzet, omdat zij een hogere waarschijnlijkheid hebben om zich ethisch te gedragen. Het netwerk beloont een knooppunt in zijn eigen cryptocurrency nadat het een reeks transacties heeft geverifieerd.

Die riskante uitbetaling is je kans om je cryptocurrency te verhogen.

Crypto-staking eenvoudig maken

crypto platformenHet kost een aanzienlijk aantal cryptocurrency om een volledige blockchain-node te onderhouden en validator te worden, en het beheer ervan kan moeilijk zijn.

Afhankelijk van het aantal DOT-tokens dat door elke validator wordt ingezet, kan het Polkadot (DOT) -netwerk bijvoorbeeld slechts 1.000 validators ondersteunen. Om ervoor te zorgen dat uw validatorknooppunt het grootste deel van de tijd operationeel blijft en boetes te voorkomen, moet u uw systeem ook op een server met hoge beschikbaarheid draaien. Bijkomende technische details zijn onder meer het opzetten van een cloudserver, het installeren van clientsoftware en andere dingen.

Dat klinkt niet zo eenvoudig als je aanvankelijk beloofde, vind je niet?

We zijn bewust. Er zijn niet veel van ons die zoveel cryptocurrency bezitten. We hebben ook niet de middelen om een systeem 24 uur per dag op supersnel internet te onderhouden of om de details van de procedure te begrijpen.

Gelukkig hoeft u niets van dit alles te bereiken. We blijven bij onze bewering dat het vergroten van uw vermogen door middel van cryptocurrency-staking net zo eenvoudig kan zijn als het indrukken van een paar knoppen. Laten we het uitleggen.

U kunt uw cryptocurrency delegeren aan een blockchain-validatie knooppunt in plaats van zelf als een te handelen. Als gevolg hiervan heb je de mogelijkheid om een kleine hoeveelheid cryptocurrency toe te wijzen en beloningen te ontvangen op basis van het aantal tokens dat je inzet. Bovendien hoeft u uw computer niet non-stop aan te laten staan om ervoor te zorgen dat het netwerk uw inspanningen herkent.

Daarom maakt het niet uit hoeveel crypto-tokens u bezit – 100, 200 of 500 – u uw geld kunt inzetten en onmiddellijk een nieuwe inkomstenstroom kunt creëren om uw vermogen te vergroten. Als u uw cryptocurrency’s uitzet, kunt u tegen de huidige tarieven een jaarlijks rendement op uw ingezette tokens behalen van ergens tussen de 5% en 14%.

Het beste aspect is dat wanneer u cryptocurrency inzet, samengestelde rente in uw voordeel werkt. Dit geeft aan dat zodra de vorige beloning op uw portemonnee is bijgeschreven, de rente die u elke keer verdient, is gebaseerd op het totale aantal tokens dat u momenteel bezit.

Als gevolg hiervan, als u 100 DOT inzet en 1 DOT als uw eerste betaling ontvangt, zou uw volgende beloning gebaseerd zijn op 101 DOT. De initiële stijging van de samengestelde rente lijkt misschien bescheiden, maar als u voor de lange termijn belegt, kan dit de waarde van uw portefeuille aanzienlijk veranderen.

Dit rendement is veel hoger dan de rente van 1% of minder op uw spaarrekening. Bovendien komt het geld dat u ontvangt uit staking bovenop de waardering van uw bezit.

Klaar om te beginnen met uitzetten? Hier is hoe het te doen.

Onmiddellijk vanuit uw wallet cryptocurrency inzetten

Crypto apps lage kostenDe meest populaire manier om cryptocurrency’s in te zetten zijn staking-as-a-service-platforms, cryptocurrency-uitwisselingen, uitzetten via niet-bewarende hardware-wallets en DeFi-staking. Maar het gebruik van een hardware wallet is de meest rechttoe rechtaan, aanpasbare en veilige benadering om in te zetten.

Waarom?

Omdat platforms die staking als een service aanbieden vaak hoge kosten in rekening brengen die de totale stakingscompensatie die u uiteindelijk in uw portemonnee verdient, verminderen. Het kan erger zijn in het geval van cryptocurrency-exchanges. Allereerst is de cryptocurrency die u in een exchange-wallet bewaart niet echt van u om te houden en te beheren.

Ze hebben ook hoge servicekosten, waardoor de totale vergoeding die u ontvangt voor het uitzetten lager wordt. Bovendien kunt u niet de validator selecteren aan wie u geld op beurzen toewijst.

Hardware-wallets, zoals de Ledger Nano, geven u daarentegen volledige controle over uw bitcoins en helpen u bij het maximaliseren van uw stakingswinsten. Hoge winst en zekerheid worden hieruit geïmpliceerd. Bovendien heeft u de mogelijkheid om uw activa te delegeren aan de validator van uw keuze en de mogelijkheid om te kiezen uit een verscheidenheid aan cryptocurrency’s om in te zetten.

Je kunt acht munten inzetten, waaronder Algorand (ALGO), Tezos (XTZ), Cosmos (ATOM), Tron (TRX), Ethereum (ETH) en Polkadot, met behulp van Ledger Nano en het Ledger Live-programma (DOT). U neemt nooit echt afscheid van uw crypto’s wanneer u inzet vanuit een non-custodial hardware wallet, wat het belangrijkste voordeel is.

Wanneer u besluit een cryptocurrency in te zetten, kunt u de bijbehorende wallet-applicatie downloaden, u registreren voor een Ledger Live-account en geld overboeken naar de applicatie. Het duurt slechts een paar eenvoudige stappen, afhankelijk van de cryptocurrency die u wilt inzetten. Elke keer dat u een beloning ontvangt, zal de portemonnee de rest afhandelen en op uw account storten.

Rechtstreeks via de Ledger Validator Node.

Wist u dat u, met Ledger’s eigen validatie knooppunt, cryptocurrency nu rechtstreeks vanuit uw hardware wallet kunt inzetten? Als gevolg hiervan kunt u veilig de lucratieve wereld van uitzetten betreden met behulp van een platform dat u al kent en vertrouwt voor het kopen van crypto. Ontdek hier zelf hoe u toegang krijgt tot staking via een Ledger-validatie knooppunt.

Nu u weet wat staking is en hoe u het zelf kunt doen, kunt u ontspannen, genieten van een drankje en de waarde van uw crypto-activa zien toenemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *