Welke crypto kopen?

Gemini app

Digitaal geld dat niet wordt gecontroleerd door een centrale autoriteit, zoals een regering, wordt cryptocurrency genoemd. In plaats daarvan is het gebouwd op de meest gebruikte blockchain-technologie, Bitcoin. Een groeiend aantal mogelijkheden wordt toegankelijk nu digitale valuta aan populariteit blijft winnen op Wall Street. Momenteel zijn er meer dan 19.000 cryptocurrency’s beschikbaar.

Hoewel je met cryptocurrency’s dingen kunt kopen, zien de meeste mensen ze als langetermijninvesteringen. De recente vrije val van cryptocurrency’s, inclusief stablecoins gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, illustreert hoe volatiel cryptocurrency’s beleggen in deze valuta’s riskant maken. Als u met de vraag zit welke crypto kopen 2024? Is het van cruciaal belang om te begrijpen waar u aan begint.

De top 8 crypto-investeringen voor 2024

Bitcoin (BTC)

ExodusDe oudste cryptocurrency, Bitcoin, bestaat al het langst. Met een prijs en marktkapitalisatie die aanzienlijk groter zijn dan alle andere cryptocurrency beleggingsalternatieven, is het duidelijk waarom het de marktleider is.

Bitcoin is een verstandige investering omdat zoveel bedrijven het momenteel als betaling accepteren. Visa accepteert bijvoorbeeld bitcoin-transacties. Bovendien, na een afwezigheid van vier jaar van cryptocurrency’s, zal Stripe gebruikers nu toestaan om bitcoin-betalingen te accepteren. Zelfs de grotere banken beginnen bitcoin-transacties in hun diensten op te nemen.

Tesla nam bitcoin slechts een korte tijd, maar als mijnbouw ecologischer wordt, kan het dat opnieuw doen. Blockstream en Block, vroeger bekend als Square, starten een bitcoin-mijn in Texas die volledig zal worden aangedreven door Tesla’s zonnepaneel en Megapack-batterij, volgens een rapport van CNBC op 8 april. Dit is een stap in de goede richting.

De Luna Foundation Guard verklaarde in mei dat het $ 1,5 miljard aan leningen zal verstrekken met de valuta’s van bitcoin en terra USD om de laatste te stabiliseren, waardoor bitcoin nog een boost krijgt, volgens Fortune.

Risico’s bij het kopen van Bitcoin

De prijs van bitcoin varieert vaak. De vraag welke crypto nu kopen, wordt vaker gestelt. In een bepaalde maand kan de prijs met duizenden dollars veranderen. Dat is tot nu toe ongetwijfeld het geval geweest dit jaar, met bitcoin waarden die correleerden met de Nasdaq, in tegenstelling tot eerdere verwachtingen dat bitcoin zou fungeren als een inflatiehedge.

Misschien wil je wegblijven van bitcoin als grillige veranderingen zoals deze je de wilskracht geven. Anders zouden deze veranderingen niet al te alarmerend moeten zijn, zolang u zich herinnert dat cryptocurrency’s een verstandige langetermijninvestering kunnen zijn en dat de huidige lage prijs een fantastische koopkans kan bieden.

De kosten van bitcoin zijn een ander afschrikmiddel om erin te investeren. De meeste mensen kunnen het zich niet veroorloven om 1 bitcoin te kopen, omdat elk meer dan $ 30.000 kost om te kopen. Dit is een nadeel voor beleggers die willen voorkomen dat ze een fractie van een bitcoin kopen.

Ethereum (ETH)

EthereumOntwikkelaars kunnen hun eigen cryptocurrency bouwen op het Ethereum-netwerk en deze gebruiken om slimme contracten te implementeren. Ethereum loopt aanzienlijk voor op zijn rivalen, hoewel de waardering veel achter ligt bij die van bitcoin.

Het werd jaren na enkele andere cryptocurrency’s gelanceerd, maar dankzij zijn onderscheidende technologie heeft het zijn positie in de markt ver overtroffen. Het is momenteel de op één na grootste cryptocurrency achter bitcoin en de meest gebruikte blockchain.

Het heeft een kans om veel verder te gaan zodra een verbetering die bekend staat als “The Merge” volledig is geïmplementeerd. De upgrade van augustus zal Ethereum veranderen in een proof-of-stake-consensus, waardoor het aantal tokens zal afnemen en mijnbouw overbodig wordt. De fusie zal naar verwachting het energieverbruik van Ethereum aanzienlijk verlagen.

Hoewel ether nog niet zo bekend is als bitcoin, maken meer conventionele bedrijven er gebruik van. Volgens The Wall Street Journal is Fidelity bijvoorbeeld zijn IT-team aan het uitbreiden om de infrastructuur te bouwen die nodig is om zijn klanten te voorzien van ethereum bewarings- en handelsdiensten.

Risico’s verbonden aan het kopen van Ethereum

Het Ethereum-platform maakt gebruik van blockchain-technologie, maar er is op dit moment slechts één “kanaal” voor transacties. Wanneer het netwerk druk is, kan dit ertoe leiden dat transacties trager worden verwerkt. Ook de kosten van transacties zijn aanzienlijk. Door de sterke vraag naar blokruimte is de prijs van “gas,” of de hoeveelheid ether die nodig is om een transactie op de Ethereum-blockchain te voltooien, in maart met 13% gestegen, aldus CoinDesk.

Een ander probleem was de beveiliging. Een hack in 2016 waarbij een beveiligingslek werd uitgebuit, leidde bijvoorbeeld tot de diefstal van ether met een waarde van meer dan $ 50 miljoen. En in mei stuitte het netwerk op een beveiligingsprobleem als gevolg van het debuut van een gloednieuwe blockchain die naast het main-net van Ethereum bestaat. Gebruikers werden niet beïnvloed omdat die blockchain zich op een testnetwerk bevindt. De blockchain zal naar verwachting veiliger worden met de laatste Merge-upgrade.

Binance Coin (BNB)

BinanceNa jaren van, althans volgens cryptocurrency-normen, relatief stabiele prijzen, steeg de binance-coin begin 2021 van ongeveer $ 38 op 1 januari van dat jaar naar een recordhoogte van $ 683 in mei. Welke crypto kopen 2021 was dus geen moeilijke vraag.

Binance Coin heeft zichzelf bewezen als een van de meest stabiele investeringsopties vanwege zijn prestaties door de tijd heen. Volgens CoinMarketCap is Binance de grootste cryptocurrency-exchange ter wereld. Op Binance.US, de versie die Amerikaanse burgers moeten gebruiken, is dit de native token. Ondanks de enorme functionaliteit van de munt en het succes in de dochterondernemingen van Binance, blijft de binance-coin een zeer grillige investering.

Beleggers die veel handelen, moeten zich ervan bewust zijn dat Binance onlangs stortingen en opnames voor verschillende netwerken, waaronder Polygon en Solana, tijdelijk heeft opgeschort om updates uit te voeren. De meest recente, die op 8 april plaatsvond, had geen invloed op airdrops, die beloningen zijn op basis van een deel van de stortingen van gebruikers.

Risico’s verbonden aan het kopen van Binance Coin

Het feit dat binance-valuta is ontwikkeld door een bedrijf in plaats van een team van software-ingenieurs, en dat het de native token is op de grootste beurs ter wereld, onderscheidt het van zijn rivalen. Hoewel veel sceptici zijn overtuigd door de toewijding van Binance Coin om een sterke blockchain te handhaven, zijn sommige investeerders nog steeds op hun hoede voor deze cryptocurrency en de mogelijke beveiligingsproblemen.

Cardano (ADA)

CardanoBeleggers voelen zich om verschillende redenen aangetrokken tot de beperkte voetafdruk van het Cardano-netwerk. In vergelijking met een groter netwerk zoals Bitcoin, heeft Cardano minder energie nodig om een transactie uit te voeren. Transacties zijn daardoor sneller en voordeliger.

Vorig jaar introduceerde Cardano een “hard fork” die de functionaliteit verbeterde, in dit geval de inzet van slimme contracten mogelijk maakte. Als gevolg hiervan ervaart het netwerk een golf van activiteit, waardoor de prijs van de munt kan stijgen.

Risico’s verbonden aan het kopen van Cardano

Cardano zou niet kunnen concurreren met andere gevestigde cryptocurrency’s, ondanks een superieur netwerk en meer functionaliteit die wordt geboden door slimme contracten. Minder gebruikers vertaalt zich in minder ontwikkelaars. De meeste beleggers die een hoge acceptatiegraad willen zien, vinden dit niet aantrekkelijk.

Het zal interessant zijn om te zien of het platform zijn verheven doelen kan waarmaken, waaronder het starten van een incubator om Afrika te helpen zijn potentieel als mondiale economische macht te realiseren.

Polygon (MATIC)

crypto gidsEen ontwikkelteam dat substantiële bijdragen heeft geleverd aan het Ethereum blockchain-platform was verantwoordelijk voor de creatie van Polygon. Volgens CoinMarketCap is Polygon bedoeld voor Ethereum-scaling en infrastructuurontwikkeling. Het ontwikkelt Ethereum tot een systeem met meerdere ketens als een “laag twee”-oplossing, waardoor de transactie- en verificatie snelheid wordt verbeterd.

De cryptocurrency-uitwisselingen Binance en Coinbase ondersteunen Polygon. Het token, MATIC, wordt gebruikt voor afwikkelingsvaluta, transactiekosten en betalingsdiensten.

Volgens AMB Crypto op 9 april zijn nieuwe ontwikkelingen die de MATIC-waarden zouden kunnen verhogen, onder meer Zo World, een gedecentraliseerd reisconcept, dat zijn niet-fungible token en andere digitale activa op Polygon lanceert. Onroerend goed in de Zo Metaverse wordt ook verworven door mensen die die activa kopen. Nog belangrijker, volgens CoinTelegraph, is dat een Indiase deelstaatregering Polygon gebruikt om kastencertificaten uit te geven om overheidsvoordelen te bieden aan meer dan 1 miljoen inwoners met een laag inkomen.

Risico’s verbonden aan het kopen van Polygon

Volgens CoinDesk onthulde Polygon eind vorig jaar dat het een kwetsbaarheid heeft verholpen die bijna 20 miljoen dollar aan valuta in gevaar bracht. De exploit werd gevonden door een hacker, die Polygon waarschuwde, die twee dagen later een remedie installeerde. Er waren echter al meer dan 800.000 tokens buitgemaakt door black-hat hackers, waardoor Polygon aansprakelijk werd voor bijna $1,4 miljoen.

Terra 2.0 (LUNA)

Crypto stakenStablecoins, of munten die gekoppeld zijn aan fiatvaluta’s zoals de Amerikaanse dollar, de Zuid-Koreaanse won en de speciale trekkingsrechten van het Internationaal Monetair Fonds, werden door de Terra Classic-blockchain gebruikt om internationale betalingssystemen aan te drijven, volgens CoinMarketCap. De prijzen van de stablecoins op de blockchain werden gestabiliseerd door de eigen munt, momenteel LUNC genaamd.

Terra had echter een scherpe daling begin mei als gevolg van stablecoin volatiliteit en algemene markt trepidatie, waarmee een einde kwam aan het succesvolle jaar van de cryptocurrency.

In een poging om het Terra ecosysteem te stabiliseren na de crash, veranderde Terra zijn naam in Terra Classic (LUNC) en introduceerde Terra 2.0 (LUNA), een nieuwe blockchain zonder algoritmische stablecoin, volgens The Block. Terra Classic verwijst nu naar het oorspronkelijke netwerk, en de LUNC munten die het uitgeeft zullen onafhankelijk verhandeld worden van de LUNA die met Terra 2.0 komen.

Beleggingsrisico’s met Terra 2.0

Als het “hart van het schok absorptie mechanisme”, volgens Matt Hougan, chief investment officer van Bitwise Asset Management, gebruikt Terra LUNC om de waarde van zijn stablecoins te stabiliseren. De prestaties van LUNA zouden eronder kunnen lijden als Terra’s stablecoins niet in staat zijn hun koppeling aan fiatvaluta’s te behouden, aldus Hougan. Begin mei “depegged” UST herhaaldelijk gedurende vele dagen, wat resulteerde in een ineenstorting van Terra’s prijs.

Hoewel de nieuwe LUNA nog niet is getest, kan het de moeite waard zijn om in de gaten te houden.

Avalanche (AVAX)

Bitmart appVolgens Binance is Avalanche een gloednieuwe “laag één” blockchain die het basisprotocol verbetert om de schaalbaarheid van het systeem te vergroten. Volgens CoinMarketCap werd het opgericht als een Ethereum rivaal door Ava Labs en computerexperts aan de Cornell University, een van hen, voormalig professor Emin Gün Sirer, heeft een lange geschiedenis in cryptografisch onderzoek.

In tegenstelling tot Ethereum, waar elke transactie moet worden gevalideerd door elk knooppunt, maken de drie verschillende blockchains van Avalanche autonome transactie validatie mogelijk. Hierdoor is Avalanche schaalbaarder en in staat om hoge transactievolumes te verwerken, tot 6.500 per seconde. Het geniet dan ook een stijgende populariteit onder Ethereum-projecten, volgens U.S. News.

Wat betreft de munt zelf, volgens Bloomberg, had de lawine op 7 april de overhand op ether als reservevaluta van Terra voor zijn eigen UST-stablecoin. De liefdadigheidsinstelling Luna Foundation Guard, die Terra ondersteunt, was van plan om $ 100 miljoen aan materiaal te kopen als onderdeel van dat streven .

2020 zag de lancering van een 24-uurs initiële muntaanbieding voor AVAX. In het afgelopen jaar varieerde de prijs van een dieptepunt van $ 9,34 tot een hoogtepunt van $ 146,22. De prijs van de munt per 1 juni is $ 24,91.

Beleggingsrisico’s verbonden aan Avalanche

Via een whitepaper presenteerde Sirer de cryptocurrency in 2018. Het werd geïntroduceerd in 2020. Avalanche heeft zo’n korte geschiedenis dat er niet veel mee te vergelijken is, waardoor het een riskante investering is voor potentiële investeerders.

Chainlink (LINK)

ChainlinkVolgens CoinMarketCap gebruikt Chainlink een gedecentraliseerd orakelnetwerk om veilige communicatie tussen blockchains en externe datafeeds, evenementen en betalingsopties te bieden, met als doel slimme contracten in staat te stellen andere vormen van digitale betaling in te halen.

Een strategische alliantie met Google, waarbij Google het Chainlink-protocol gebruikt om gebruikers te verbinden met zijn cloudservices, is volgens Benzinga een item dat in het voordeel van Chainlink werkt. Volgens Securities.io wordt het project geadviseerd door voormalig Alphabet-voorzitter Eric Schmidt, DocuSign-medeoprichter Tom Gonser en voormalig LinkedIn-CEO Jeff Weiner.

Als vervanger van de consumentenprijsindex heeft de decentrale financieringsmaatschappij Truflation Chainlink gekozen voor haar nieuwe inflatie-index. Volgens CoinDesk zal de Truflation-index prijsgegevens combineren met de CPI-berekeningstechniek, terwijl de CPI de inflatie meet met behulp van onderzoeksgegevens. De truflatie-index is bedoeld om beter te presteren dan de CPI in termen van nauwkeurigheid, transparantie en censuurbestendigheid.

Risico’s verbonden aan het kopen van Chainlink

Chainlink heeft hetzelfde niveau van volatiliteit gezien als andere cryptocurrency’s, ondanks het nut en de steun van invloedrijke partijen. Op 1 januari kostte het ongeveer $ 20; op 1 juni kostte het iets meer dan $ 7,10.

Beoordelingen van de keuze beste opties voor cryptocurrencies

CryptocomU kunt tientallen suggesties krijgen over hoe te beleggen in cryptocurrencies door een snelle online zoekopdracht uit te voeren. De volgende criteria werden in aanmerking genomen bij het selecteren van de top acht keuzes.

Levensduur

Wat is de leeftijd van de cryptocurrency? Nieuwe cryptocurrency’s worden niet automatisch weggegooid, maar als je eerdere prestatiegegevens hebt om mee te vergelijken, kun je de prestaties van een bedrijf beoordelen.

Prestaties in het verleden

Hoe heeft het bedrijf het gedaan in de jaren dat het actief is? Het is een goede indicator als de prijzen stabiel lijken te zijn. Nog beter is het als je ziet dat de cryptocurrency aan populariteit wint en in de loop der tijd in waarde toeneemt.

Technologie

Hoe gebruiksvriendelijk en veilig is het platform in vergelijking met andere? De snelheid waarmee transacties plaatsvinden, moet uw eerste inspectiepunt zijn. Transactieverkeer moet gemakkelijk door de gekozen crypto app kunnen worden afgehandeld.

Daarnaast wilt u de veiligheid van uw investering garanderen door de juiste crypto wallet te kiezen. Blockchain-technologie wordt gebruikt door de meeste cryptocurrency’s, waardoor alle transacties transparant en eenvoudig te volgen zijn. Het vermogen van hackers om uw cryptocurrency te stelen, hoeft niet noodzakelijkerwijs moeilijker te worden gemaakt door blockchain-technologie. Het maakt het wel eenvoudiger om uw geld bij te houden, zodat het kan worden teruggevorderd in plaats van verloren te gaan als gevolg van fraude.

Toepassingssnelheid

Hoeveel investeerders zijn er in de cryptocurrency waar u aan denkt? Wanneer de acceptatie hoog is, geeft dit meestal aan dat de munt een betere liquiditeit heeft. Verkopen en verhandelen of uitgeven zal in de toekomst gemakkelijker zijn.

Laatste woord

Tot slotHet valt niet te ontkennen dat cryptocurrency’s een vaste waarde zijn. Waar in de markt is dan de ideale locatie om uw geld te investeren?

Hier zijn enkele andere overwegingen waarmee u rekening moet houden wanneer u kiest of cryptocurrency de beste investering voor u is:

  • Hoe snel transacties worden voltooid
  • De kosten van het doen van een transactie
  • gewone aankopen en banktransacties kunnen doen met uw cryptocurrency
  • Onthoud dat bitcoin geen plan is om snel rijk te worden als je alleen maar wilt investeren zonder het netwerk voor andere transacties te gebruiken. U moet het in plaats daarvan als een langetermijninvestering zien.

Lees ook: Welke crypto gaat stijgen op Bitvavo?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *