Met Bitcoin betalen in webshops

Bitcoin blockchain

Verschillende webshops aanvaarden betalingen met Bitcoin omdat er meer en meer vraag naar is. Bitcoins kunnen zonder tussenkomst van de bank op een veilige manier worden overgemaakt. Betalingen gaan op die manier sneller en de transactiekosten blijven beperkt.

De transactiekosten van cryptocurrencies liggen meestal een stuk lager dan bij andere betalingsproviders, mede dankzij de introductie van het Lightning Network. Een ander voordeel voor de webshop is dat transacties met Bitcoin onherroepelijk zijn en dus niet kunnen worden teruggevorderd.

Daarnaast kun je door Bitcoin te aanvaarden in je webshop, betalingen van over de hele wereld ontvangen en dus ook mogelijk nieuwe doelgroepen aanspreken. Dit kan je webshop een ware boost geven omdat de Bitcoin wereldwijd een grote opmars maakt.

Online privacy is tegenwoordig een veel besproken onderwerp. Consumenten stellen dit meer en meer in vraag. Zeker wanneer ze privacygevoelige producten of diensten willen aanschaffen op het internet. Bitcoin geeft consumenten de mogelijkheid om anoniem te betalen. Je kunt wel het wallet-adres zien van de betaler, maar het is zeer moeilijk te achterhalen wie de eigenaar is.

Als webshop kun je bovendien laten zien dat je vooruitstrevend bent door cryptomunten te aanvaarden. Uiteraard zullen er veel consumenten zijn die dit nog niet heel interessant vinden, maar je spreekt er wel een groeiende doelgroep mee aan.

Het nadeel van het accepteren van Bitcoin zijn de prijsschommelingen. Als je voor een bepaald product Bitcoins ontvangt, kan het bedrag omgerekend naar euro’s nog dezelfde dag tot 20% minder waard zijn. Voor webshops houdt dit dus wel een zeker risico in, al zijn er wel ondernemingen die dit soort problemen oplossen. Mollie is een Nederlandse betaalprovider die ooit webshops meteen in euro’s uitbetaalde als er gebruik gemaakt werd van Bitcoin. Mollie berekende aan de hand van de huidige koers hoeveel Bitcoin iemand moet betalen. Langs de andere kant kon de prijsschommeling natuurlijk ook in je voordeel zijn, echter is het nadeel ook direct de reden waarom Mollie ermee gestopt is.

Ben je als webshop geïnteresseerd om betalingen met Bitcoin te aanvaarden? Dan kun je beginnen met zelf eerst een cryptowallet te openen en consumenten hierop laten betalen. Op die manier kun je ontdekken of er vraag naar is. Daarnaast kun je ook gebruik maken van tussenpartijen zoals Mollie en Coinbase Commerce die het gemakkelijk maken om Bitcoin te aanvaarden en te laten uitbetalen in euro’s.

Consumenten kunnen in Nederland gebruik maken van Coinmap om een overzicht te krijgen van webwinkels in Nederland die Bitcoin aanvaarden. Daarnaast zijn er nog tal van andere aanbieders zoals https://deonlinegokkasten.nl waar je online spellen kan vinden bij diverse operators die cryptomunten accepteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *