Prijsverwachting Bitcoin en de rest van de Crypto markt in 2024

De komst van de nieuwe Bitcoin (BTC) Spot Exchange Traded Fund (ETF) heeft een schok teweeggebracht in de cryptocurrency markt. De lancering van het fonds op de Amerikaanse beurzen weerspiegelt de institutionele interesse en adoptie van de voorheen sterk bekritiseerde markt. Daarnaast verwachten analisten en beleggers dat de ETF veel kapitaal kan aantrekken, wat een explosieve impact kan hebben op crypto prijzen.

Ontdek wat we kunnen verwachten van de cryptocurrency markt in 2024 en leer meer over hoe je op de hoogte kunt blijven van de laatste trends en ontwikkelingen.

De impact van de Bitcoin Spot ETF op de crypto markt in 2024

De eerste Spot ETF voor Bitcoin op de Amerikaanse beurzen werd een feit op 11 januari van dit jaar. De markt ervaarde in aanloop van de lancering een explosieve prijsstijging van de munt omdat beleggers verwachten dat de komst van het fonds een grote impact kan hebben op de gehele crypto markt. Dit komt omdat traditionele en institutionele beleggers liever niet direct munten kopen op het blockchain netwerk, in verband met gebrekkige kennis en angst voor bepaalde risico’s (denk aan verliezen van je private key en daarmee je munten). Door te investeren in een Bitcoin ETF kunnen deze beleggers makkelijk toegang krijgen tot een crypto belegging zonder zelf de verantwoordelijkheid te dragen voor beheer ervan. Omdat deze institutionele beleggers groep veel vermogen beheert, kan het gaan om miljarden dat naar de crypto markt kan stromen. Dit kan er mogelijk voor zorgen dat de Bitcoin koers een nieuwe all time high behaalt in het komend of volgend jaar.

Wat we kunnen verwachten van 2024 crypto koersen

Goud ervaarde in 2004 ook een lancering van een eigen ETF op de Amerikaanse markt. Het resultaat? In 20 jaar tijd vervijfvoudigde de waarde van goud. Als we hetzelfde aannemen voor Bitcoin dan kan de koers op termijn boven de $200.000 groeien. Sommige analisten geloven zelfs dat we in de komende 18 maanden een prijs groei boven de $100.000 kunnen zien. Ook andere cryptocurrency netwerken zullen waarschijnlijk profiteren van de instroom van kapitaal. Solana (SOL) ervaarde al een explosieve groei in 2023, en kan deze in het komend jaar doorzetten. Netwerken zoals Cardano (ADA) en Ethereum (ETH) trekken ook de aandacht van beleggers, mede door de sterke innovatie die deze projecten beloven. Memecoins, waaronder Shiba Inu (SHIB) en Dogecoin (DOGE), kunnen ook profiteren van de Bitcoin ETF. Met name door de introductie van nieuwe beleggers.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, prijsanalyses en on-chain data inzichten bij BlockSpace.nl, de premium crypto nieuwswebsite van Nederland.