Bitcoins kopen in het kort

In het kort: wat je moet weten over bitcoins kopen in Nederland

Bitcoins hebben de laatste jaren een enorme spurt gemaakt wat populariteit betreft. In korte tijd is de cryptomunt erg populair geworden, maar ook berucht door de sterke schommelingen in de koers ervan. Desondanks blijven bitcoins populair. Waar kun je bitcoins kopen? Zijn er in Nederland speciale plekken waar je bitcoins moet kopen? Wij hebben het antwoord op je vragen!

Bitcoins aanschaffen in Nederland

Bitcoins kun je ook gewoon in Nederland kopen, dit gaat uiteraard allemaal online. Het is nu eenmaal een online munt. In Nederland zijn relatief veel nieuwe beurzen voor Bitcoin waar je in de cryptomunt kunt handelen.

Bitcoins bewaren: hardware wallet

De door jou aangekochte bitcoins moet je natuurlijk ergens “bewaren”, net zoals dat je jouw euro’s op een bankrekening of in een spaarpot bewaart. Een bitcoin kun je bewaren op een beurs, maar je kunt het ook op een fysiek apparaat bewaren. Met een fysiek apparaat bedoelen we bijvoorbeeld een apparaat waar je de bitcoins op kan bewaren en dat je eventueel op kan bergen in bijvoorbeeld een kluis. Ook een simpel stuk papier kan een fysiek apparaat voor bitcoins bewaren zijn.

Bitcoins bewaren: software wallet

Een software wallet is een digitale portemonnee, die je kant installeren op je telefoon, laptop of computer. Zo heb je jouw cryptocurrency altijd bij de hand. De software voor wallets is vaak gratis. Toch zit er ook een nadeel aan het bewaren van bitcoins in een software wallet. Meer daarover lees je in het uitgebreide artikel over bitcoins kopen en bewaren.

Bitcoins stallen bij een beurs

De derde optie voor het bewaren van jouw bitcoins is door ze te stallen bij een beurs. Hierbij heb je echter niet het volledige beheer over jouw cryptocurrency, omdat je niet de private keys van de bitcoins bezit. Wel kun je snel inspelen op veranderingen in de bitcoinwereld en eenvoudig en snel je bitcoins verhandelen via de beurs.

Eenheden van bitcoin

In onze bitcoin calculator heb je het misschien al gezien: 1 bitcoin is nogal een bedrag in euro’s. Wil jij graag een bitcoin aankopen, maar wil je er niet meteen zo’n enorm bedrag aan kwijt zijn? Je hoeft niet perse een hele bitcoin te kopen. Je kunt ook delen van een bitcoin kopen. De kleinste eenheid van een bitcoin is een Satoshi. Dit is één miljoenste van een bitcoin.

Vergelijk aanbieders

Verschillende beurzen en sites die bitcoins verkopen, vragen verschillende prijzen voor de cryptocurrency. Het is daarom geen slecht idee om een de prijzen van een paar aanbieders met elkaar te vergelijken. Het kost iets meer tijd, maar dan heb jij wel de beste deal voor je bitcoins.

Uitgebreid stappenplan

Ons uitgebreide stappenplan voor het kopen van bitcoins, vind je hier!